-
-
Yhteystiedot | Palaute
-
-
-
etusivu/hemsida/frontpage -
-
-
Ohjelmakalenteri >>
Osta liput netistä >>

TAIDE PUKEE KAIKKIA!

-
-
Encore! – Huvila goes Savoy
encore.jpgHuvila-teltan musiikkianti jatkuu vielä Juhlaviikkojen jälkeen. Konserttisarja Encore! – Huvila goes Savoy tuo estradille laadukasta maailmanmusiikkia ja kansainvälisiä nimiä musiikin eri alueilta. Sunnuntaina 5.11. Savoy-teatterissa sykkivät malilaisen Toumani Diabate’s Symmetric Orchestran rytmit, maanantaina 20.11.  tunisialaisen Anouar Brahemin trion arabialainen luuttu, piano ja harmonikka tunnelmoivat otsikolla Le voyage de Sahar.brahem1_web.jpg Anouar Brahem
(s. 1957 Medina, Tunisia) on arabialaisen luutun (oud) valovoimaisimpia tähtiä. Brahemin ajattomat sävellykset liikkuvat hienostuneesti arabiperinteiden, kokeilevan improvisaation ja tunnelmallisen elokuvamusiikin rajamaastossa. Runolliset melodiat heijastelevat koko islamilaisen maailman rikasta musiikkiperinnettä Välimereltä Persianlahdelle.
 
Brahem yhdistää luutunsoittoon vaikutteita mm. jazzista. Teini-ikäisenä Keith Jarrettille sydämensä menettäneen romantikon jazz soi tunisialaisittain, pianon ja harmonikan säestyksellä. Konsertissa Brahemin kanssa lavalle astuvat pianisti François Couturier ja harmonikansoittaja Jean Louis Matinier. Yksi Brahemin suuria inspiraationlähteitä ja intohimoja on myös elokuva: Suomessakin nähdyn Palatsin hiljaisuuden ajaton äänimaailma on hänen tunnetuimpia luomuksiaan.

Malilainen Toumani Diabate (s. 1965 Bamako, Mali) tunnetaan harpun ja luutun sukuisen 21-kielisen perinnesoittimen, koran, virtuoosina. Muusikkoperheessä kasvaneen Diabaten juuret ovat voimakkaasti malilaisessa musiikkiperinteessä.

Oman ainutlaatuisen tyylinsä hän on kuitenkin luonut sekoittamalla koran melodisuuteen ja länsiafrikkalaiseen, keinuvan temperamenttiseen rytmipoljentoon mm. jazzin ja flamencon sävyjä. Mustan Afrikan musiikkia säestävät tiukat bassoriffit ja 15-henkisen afro-big bandin, Symmetric Orchestran, aurinkoinen äänimaailma.

symmetric-orchestra_web.jpgToumani Diabatella on ollut vankka asema kotimaansa rikkaassa musiikkielämässä jo 1980-luvulta lähtien. Hänen yhteistyökumppaneihinsa on kuulunut mm. malilainen kitaralegenda Ali Farka Touré, jonka kanssa äänitetty In the Heart of the Moon oli yksi myydyimpiä maailmanmusiikkilevyjä viime vuonna.

Encore!-sarja alkoi algerialaisen Souad Massin konsertilla 17.9. Pohjois-Afrikan Tracy Chapmaniksi luonnehditun Souad Massin (s. 1972) sävelissä on vaikutteita lukuisista eri musiikkityyleistä. Sensuelli laulajatar sulauttaa pohjoisafrikkalaisen perinnemusiikin taidokkaasti flamencon temperamenttisiin rytmeihin ja folkin tunnelmalliseen kaihoon. Musiikissa kaikuvat niin algerialainen chaabi-musiikki, klassiset arabialaiset sävelet kuin pop, rock ja bossanova. Souad Massi sai tänä keväänä BBC World Music Awards -tunnustuksen Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan parhaana artistina.

Helsingin juhlaviikkojen ja Savoy-teatterin järjestämä Encore! – Huvila goes Savoy tarjoaa syys- ja kevätkauden aikana Savoy-teatterissa usean konsertin musiikkikokonaisuuden. Tarjolla on Huvila-teltan tapaan lukuisia huipputason artistivierailuja ympäri maailmaa.

Lipunmyynti Lippupalvelun toimipaikoissa kautta maan: p. 0600 10 800 (1,30 € min + pvm) tai 0600 10 020 (4,93 € puhelu + pvm)

-