-
-
Yhteystiedot | Palaute
-
-
-
etusivu/hemsida/frontpage -
-
-
Ohjelmakalenteri >>
Osta liput netistä >>

TAIDE PUKEE KAIKKIA!

-
-
Juhlaviikoilla kerättiin yli 10 000 euroa Itämeren suojeluun
Juhlaviikkojen, WWF:n ja Kemiran yhteistyöllä kerättiin varoja Itämeren suojelun hyväksi. Tänä vuonna yhteistyöprojekteja oli kaksi: kaikkiin tapahtumiin myytävä Itämerilippu sekä Itämerelle omistettu avajaiskonsertti. Myytyjen Itämerilippujen määrä oli yli kaksinkertainen viime vuoteen nähden.
 

Itämerilippuja myytiin tänä vuonna 1368 kappaletta, joista kertynyt 2736 euron summa menee WWF:n Itämeren suojelutyöhön. Itämerilippuja on myyty jo kolmena vuonna Helsingin juhlaviikkojen tapahtumiin. Normaalihintaiseen lippuun lisätään kaksi euroa, jotka menevät lyhentämättöminä WWF:n Itämerityöhön.
 
Varoja Itämeren suojeluun kerättiin myös Itämerelle omistetussa Juhlaviikkojen avajaiskonsertissa, joka keräsi Finlandia-talon täyteen yleisöä. Yli 300 muusikkoa esitti Esa-Pekka Salosen johdolla Mahlerin kahdeksannen sinfonian. Konsertin jokaista myytyä lippua kohden Juhlaviikkojen yhteistyökumppani Kemira lahjoitti viisi euroa WWF:n Itämerityöhön. Lahjoitussumma oli 7875 euroa.  
 
Itämeri on maailman toiseksi suurin murtovesiallas. Koska se on matala, vähäsuolainen ja suljettu, se on ihmisen toiminnalle erityisen haavoittuva. Itämeri onkin maailman saastuneimpia meriä. Helsingin juhlaviikkojen tapahtumiin myytyjen Itämerilippujen tuotto käytetään WWF:n laajaan suojelutyöhön, mm. rehevöitymisen torjuntaan, vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen varustamiseen ja kouluttamiseen sekä saariston perinneympäristön ennallistamiseen. Myös lasten ja nuorten ympäristökasvatus on tärkeä osa WWF:n Itämerityötä.

-